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Recipes

Desserts
Profile rice biscuits
Rice biscuits
Beat the eggs with sugar in a large bowl; when the sugar has melted, add the softened butter a little at a time, mixing until it is well blended. Add the lemon zest, a pinch of salt and the rice...
Profile biscotti di riso allo zafferano di monica bergomi
Biscotti di riso allo zafferano di Monica Bergomi
In una ciotola mischiare la farina di riso con lo zucchero; unire l’uovo e l’olio in cui si sarà messo precedentemente a bagno lo zafferano. Mescolare il tutto fino ad ottenere un...
Profile biscottini di novara (novara biscuits)
Biscottini di Novara (Novara biscuits)
Work the sugar with the eggs and the yolk in a water bath: when it starts to thicken, remove from the heat and continue whisking it, mixing the flour in at the same time. With a piping bag, make some...
Profile novara-style brùt e bon
Novara-style Brùt e Bon
Beat the egg whites, the sugar and vanilla to stiff peaks. Add the toasted almonds with the powdered sugar, mixing very delicately. Roll into small-medium balls (about 2/2.5 cm diameter) and lay out...
Profile büsaróla
Büsaróla
Mix the flour with the yeast and the water like you do for bread. Add to the mix, or to the leavened bread dough, the sugar, honey, soaked sultanas, walnuts, almonds and chopped dried figs. Mix...
Profile clafoutis ai mirtilli con farina di riso di ada parisi
Clafoutis ai mirtilli con farina di riso di Ada Parisi
Sciogliere il burro in un pentolino; mettere a mollo i pistilli di zafferano nel latte; sbattere l’uovo con lo zucchero, aggiungere poi la farina setacciata il burro, il latte, la scorza del...
Profile gelato gastronomico al gorgonzola di daniele rossi
Gelato gastronomico al Gorgonzola di Daniele Rossi
Tenere da parte 80 gr di latte. Unire tutte le polveri e mixate, poi versarle nel latte poco a poco ad una temperatura non superiore ai 40 gradi, infine il gorgonzola insieme al restante latte che...
Profile san gaudenzio’s bread
San Gaudenzio’s Bread
To prepare the pastry, create a well with the flour and add the sugar and a pinch of salt. In the centre of the well, shred the butter, add the egg, the baking powder, the lemon zest and the vanilla...
Profile stuffed peaches
Stuffed Peaches
Wash and dry the peaches, cut them in half and remove the stones. In a mixer blend together the butter, the crumbled biscuits, the almonds until you reach a smooth paste. Add the cocoa and the sugar....
Profile torta alle nocciole, miele e albumi di elena formigoni
Torta alle nocciole, miele e albumi di Elena Formigoni
Frullare le nocciole con la farina 00 e lo zucchero a velo. Fare sciogliere il burro e lasciare intiepidire. Preparare l’impasto mescolando in una grande ciotola il composto di nocciole, farina...

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